AHI Architectural Heritage Intervention

“Contribuir a la revalorització del patrimoni com a camí de futur per a l'arquitectura del segle XXI és la nostra raó de ser; posar èmfasi en una visió diversa, rica i necessàriament complementària de la pràctica de la intervenció és la nostra missió i fer-ho mitjançant un treball reflexiu i propositiu, el veritable repte”.

Aquest projecte, fundat i dirigit des de 2011 per Ramon Calonge, Oriol Cusidó, Marc Manzano i Jordi Portal, arquitectes membres de l'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA), al llarg de la seva trajectòria s'ha convertit en una plataforma que inclou quatre actuacions independents alhora que transversals.

El Premi Europeu, un certamen biennal que es converteix en catalitzador i aparador de la pluralitat d'enfocaments que planteja el camp de la intervenció a Europa.

La Biennal Internacional, el marc on contrastar i conèixer més de prop la intervenció de qualitat en el patrimoni arquitectònic de països no europeus.

L'Arxiu digital, una finestra viva i oberta que ofereix una panoràmica sobre la intervenció en la memòria del nostre entorn.

El Fòrum, lloc de trobada on participar d'un debat continu sobre les principals preocupacions i línies de pensament de la intervenció del patrimoni arquitectònic a Europa.

Tornar

V&A Exhibition Road Quarter

V&A Exhibition Road Quarter

The largest building project undertaken by the V&A in over 100 years, the Exhibition Road Quarter comprises a new entrance, courtyard, exhibition gallery, conservation and logistics areas. This project has changed the V&A’s relationship with the city, taking the street into the museum and the museum into the street. The new courtyard attracts new audiences, making explicit ideas of access and democracy. Thoughtful details express the duality of history and modernity. The design of the world’s first porcelain courtyard builds on the museum’s didactic ethos and its unrivalled ceramics collection. New perforated gates reference the removal of the Aston Web Screen stonework and its WWII shrapnel damage, memorialising the past as well as celebrating the future. Cutting through the stone façade to create new front doors reveals a perspective of the stonework not visible before. This project has changed the way people think about the museum and the way the institution sees itself through the way in which it now engages with contemporary life.

Autor

AL_A
Amanda Levete

Col·laboradors

Structural, Civil and Services Engineering Consultant: ARUP
Lighting Consultant: DHA Designs
Cost Consultant: Davis Langdon/AECOM
Historical Consultant: GQA

Edició

6
Shortlisted

Any

2017

Població

London

País

United Kingdom

Superfície m²

6.360

Cost €

-

Client

Public

Programa original

Culture

Programa

Culture

© Fotògraf/a

Hufton + Crow

Període

Baroque

Tipus d’intervenció

Transformation

Nivell d’intervenció

Total / Integral