AHI Architectural Heritage Intervention

“Contribuir a la revalorització del patrimoni com a camí de futur per a l'arquitectura del segle XXI és la nostra raó de ser; posar èmfasi en una visió diversa, rica i necessàriament complementària de la pràctica de la intervenció és la nostra missió i fer-ho mitjançant un treball reflexiu i propositiu, el veritable repte”.

Aquest projecte, fundat i dirigit des de 2011 per Ramon Calonge, Oriol Cusidó, Marc Manzano i Jordi Portal, arquitectes membres de l'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA), al llarg de la seva trajectòria s'ha convertit en una plataforma que inclou quatre actuacions independents alhora que transversals.

El Premi Europeu, un certamen biennal que es converteix en catalitzador i aparador de la pluralitat d'enfocaments que planteja el camp de la intervenció a Europa.

La Biennal Internacional, el marc on contrastar i conèixer més de prop la intervenció de qualitat en el patrimoni arquitectònic de països no europeus.

L'Arxiu digital, una finestra viva i oberta que ofereix una panoràmica sobre la intervenció en la memòria del nostre entorn.

El Fòrum, lloc de trobada on participar d'un debat continu sobre les principals preocupacions i línies de pensament de la intervenció del patrimoni arquitectònic a Europa.

Tornar

Landscape and chapel of Jorba Castle

Landscape and chapel of Jorba Castle

The project responds to phase two of the Master Plan for Jorba Castle (2015). The archaeological excavation process revealed a small 12th century chapel of 60 m2, comprising three 4m walls with a series of decorative elements from the 16th century. This discovery brings a new approach to the project, proposing a landscape itinerary through the first two phases of the castle’s history and ending inside the chapel. The project addresses this discovery and proposes covering the space to keep it dry and allow future archaeological work. The roof is a lightweight laminated timber structure with polycarbonate sheets to enhance natural lighting. Difficult access and the irregular geometry of the walls make it impossible to work with prefabricated elements, leading to the choice of a lightweight construction system built on site. Stones and soil from the archaeological excavation were reused to form a cyclopean concrete wall, that retains and guarantees the stability of the upper terrace, and the soil was used to pave the enclosure.

Nom del projecte

Landscape and chapel of Jorba Castle

Edició

5
Shortlisted

Població

Jorba, Barcelona

Autor

Carles Enrich Studio
Carles Enrich Giménez

Any

2020

Superfície m²

215

País

Spain

Col·laboradors

Team: César Jiménez, Adriana Campmany
Archaeology: Mireia Sabaté (Arqueovitis)
Structure: BBG

Cost €

135.530

© Fotògraf/a

Adrià Goula

Organitzat per

Patrocinat per