Archivo

Archivo

Volver
Centro de Interpretación
Centro de Interpretación

The Centro de Interpretación de las Fortalezas Transfronterizas del Baixo Miño has been articulated in two parts connected between them: 1º- A pre-existing construction resolved with a solid and massive masonry work that will be a space for spreading and expositions. This building will be used as well as a testimony of the recent residential past of the ensemble. 2º- Three small new pavilions that –according to the military past of the fortress and the usual disposition of military pavilions- are designed as light but resistant elements with a “dry” construction. The structure and outside steel paneling will add the basic finishing touch. These small pavilions will be used as a previous reception space, bar-terrace and toilets. Between the pre-existing building and the small pavilions there is a big threshold or covered area with capacity for groups of people and the needed space of relationships and reception, with shadows in the summer and protection from the climate in winter time.

Nombre del proyecto

Centro de Interpretación

Autor

rodriguez + pintos arquitectos

Edición

3

Año

2016

Superficie m²

355

Coste €

336.417

Cliente

Public

Emplazamiento

A Guarda

Ciudad

A Guarda

País

Spain

Colaboradores

Quantity surveyor: Miguel Barriga García

Structures: Reboreda Ingeniería and Cristina Crespo Galego

Construction company: Desarrolla

Photograph: Hector Santos-Díez

Organizado por

col·legi arquitectes de catalunya AADIPA

Patrocinado por

Ajuntament de Barcelona FYM Generaliltat de Catalunya

Amigos

rehabimed universitat politècnica de catalunya architectes du patrimoine arquia Consejo Superior de Colegios de Arquitectos de España Colegio Oficial de Arquitectos Vasconavarro Fundación Docomomo Ibérico Veredes HIC Arquitectura Tectónica Blog Fundació Mies van der Rohe CeGe