Archives

Archives

Retour

Cave di Arzo, Arzo quarries

Cave di Arzo, Arzo quarries

The project for the redevelopment of the area and the reuse of the buildings within the Arzo quarries, promoted by the Patriziato di Arzo, focussed on three areas. The Natural Amphitheatre: a project for the reuse and promotion of the great disused Cava Caldelari approximately 4,500 square meters of rich natural diversity. The project has cleared an area that was cluttered with quarrying detritus, now replaced by four rows of seats made from marble blocks, arranged in a semi-circle. The steps can be used as seating and allow the staging of public events. The Quarry Workshop: the conversion of the ancient sheds where marble was processed into workshops and exhibition spaces. The workshop spaces have been retained, and the original machinery for handling stone has been restored. The Educational Trail: a path that leads to the ancient quarries in the wood above. At the start of the trail, a new building houses the public conveniences, this is entirely built from marble blocks with different surfaces and finishes.

Nom du projet

Cave di Arzo, Arzo quarries

Auteur

enrico sassi architetto
Enrico Sassi

Édition

4
Shortlisted

Années

2017

Surface m²

5.000

Cost €

1.167.860,12

Ville

Mendrisio

Pays

Switzerland

Collaborateurs

Collaborators: Roberta Blasi, Irene Lucca Civil engineer: Pietro Brenni, Brenni Engineering SA Environmental engineer and landscape consultant: Oikos 2000 Sagl Electrotechnical engineer: Dante Solcà, Elettro Dinamic Sagl

© Photograph

Marcelo Villada Ortiz

Hébergé par

Parrainé par