Archives

Archives

Retour

Civic Centre Lleialtat Santsenca

Civic Centre Lleialtat Santsenca

The building consists of three structural bodies: the main one, which houses the two main halls; the central one, with access from the Altafulla street; and the interior one. The precarious hygiene conditions in the existing constructions, besides them being poorly connected, encouraged to propose a large longitudinal void, joining the three volumes and all their spaces – new and old – through a gradual progression, from the more public to the more private spaces. The void results from demolishing the centreline near the party wall, becoming a sort of interior street, emphasized in the second structural volume by enlarging the existing light well. Finally, behind the last structural volume, a triple space wraps up the sequence. The succession of voids configures an atrium limited by ‘new’ facades opposed to the existing party wall, which shows traces of the building’s history. The atrium brings light and air to all spaces, becoming the axis of the horizontal and vertical circulations, and offering new potential for unforeseen programs.

Nom du projet

Civic Centre Lleialtat Santsenca

Auteur

Harquitectes
David Lorente Ibáñez
Josep Ricart Ulldemolins
Xavier Ros Majó
Roger Tudó Galí

Édition

4
Winner

Années

2017

Surface m²

1.750

Cost €

2.730.000

Ville

Barcelona

Pays

Spain

Collaborateurs

Team (Harquitectes): Montse Fornés, Berta Romeo, Jordi Mitjans, Carla Piñol, Jorge Suárez Kilzi Environmental consulting: Societat Orgànica Structure: DSM arquitectes Installations: VIDAL enginyeria Acoustics: i2A Quantity surveyor: Aumedes DAP Façade restoration: Chroma Audiovisual installation: ESITEC

© Photograph

Adrià Goula

Hébergé par

Parrainé par