AHI Architectural Heritage Intervention

“Contribuir a la revalorització del patrimoni com a camí de futur per a l'arquitectura del segle XXI és la nostra raó de ser; posar èmfasi en una visió diversa, rica i necessàriament complementària de la pràctica de la intervenció és la nostra missió i fer-ho mitjançant un treball reflexiu i propositiu, el veritable repte”.

Aquest projecte, fundat i dirigit des de 2011 per Ramon Calonge, Oriol Cusidó, Marc Manzano i Jordi Portal, arquitectes membres de l'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA), al llarg de la seva trajectòria s'ha convertit en una plataforma que inclou quatre actuacions independents alhora que transversals.

El Premi Europeu, un certamen biennal que es converteix en catalitzador i aparador de la pluralitat d'enfocaments que planteja el camp de la intervenció a Europa.

La Biennal Internacional, el marc on contrastar i conèixer més de prop la intervenció de qualitat en el patrimoni arquitectònic de països no europeus.

L'Arxiu digital, una finestra viva i oberta que ofereix una panoràmica sobre la intervenció en la memòria del nostre entorn.

El Fòrum, lloc de trobada on participar d'un debat continu sobre les principals preocupacions i línies de pensament de la intervenció del patrimoni arquitectònic a Europa.

Tornar

Visitor Center of Villers Abbey

Visitor Center of Villers Abbey

Throughout the years, the Villers-la-Ville abbey site had lost its logic and unity -divided and savagely crossed by a national road- making it hardly legible as a homogenous whole and being solely reduced to the ruins of the holy yard. This incoherent layout led to the creation of a masterplan reuniting the Cistercian site. Unlike the former entry which proved incoherent and out-of-place –directly situated in the heart of the ruins– the new visitors center, which is located in the rehabilitated old mill, offers a solid starting point for the visits and leads the path to progressive discovery of the ruins. The accessible architectural sequences wind through the mill (reception hall, model room), reaching the opposite hill by a new footbridge, past the garden and over a second bridge before finally heading down into the ruins. While the tone is set gradually through landscaping and a consistent sober range of materials, a climactic point is reached when, from the new vantage points, breathtaking views of the abbey unravel before the visitors.

Nom del projecte

Visitor Center of Villers Abbey

Edició

4
Finalist

Població

Villers-la-Ville

Autor

Binario architectes
Pigeon Ochej Paysage
L’Escaut Architecture

Any

2016

Superfície m²

780

Client

Public

País

Belgium

Col·laboradors

Light designer: Henriette Michaux
Structural engineer: BESP / JZH & Partners
Mechanical engineer: Seca benelux

Cost €

3.841.523

© Fotògraf/a

François Lichtlé

Organitzat per

Patrocinat per